Amerika raadt burgers aan geen benzine in plastic zakken te doen

Yo burgers, doe even geen benzine in plastic zakken of bakken, mkay?

In de categorie only in ‘Murica: de Amerikaanse overheid heeft burgers opgeroepen geen benzine in plastic zakken of bakken te gieten. De goede raad is een gevolg van een logistieke clusterfuck die de benzinevoorziening van de East Coast treft. Een stel hackers heeft een succesvolle ransomware aanval geplaatst op Colonial Pipeline. Dit bedrijf levert zo’n 45 procent van de brandstof aan de regio.

Chauffeurs
De Amerikaanse overheid heeft enkele regels die het transport van brandstof vanuit andere staten aan banden leggen tijdelijk opgeschort. Toch is de verwachting echter dat er hier en daar tekorten ontstaan aan benzine en dat de prijs zal stijgen. Een van de redenen hiervoor is dat er een tekort is aan vrachtwagenchauffeurs. De hoeveelheid chauffeurs die brandstof willen en mogen vervoeren is namelijk geslonken. Veteranen in de game hebben namelijk geen zin in de steeds stringentere regels omtrent het vervoer. Tegelijkertijd is er minder nieuwe aanwas van coureurs chauffeurs omdat opleidingen door de coronacrisis stil hebben gestaan. Kortom, verschillende dingen komen weer handig bij elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *